Behandeling van de ziekte van Gaucher

Er is momenteel geen genezing voor de ziekte van Gaucher, maar er zijn verschillende behandelingen beschikbaar die veel van de belangrijkste symptomen kunnen behandelen.1

Enzymvervangende therapie (ERT, Enzyme Replacement Therapy)1

ERT is ontworpen om te werken als vervanging van het ontbrekende of gebrekkig functionerende enzym. Op die manier worden vetmoleculen (cerebrosiden) door natuurlijke processen verwijderd.

Substraatreductietherapie (SRT)1

SRT is ontworpen om te werken door de hoeveelheid vetmoleculen (cerebrosiden) in het lichaam te verminderen, zodat het enzym minder werk hoeft te doen.

Patiënten met de ziekte van Gaucher kunnen ook geneesmiddelen krijgen die helpen om hun symptomen te bestrijden (bijv. pijnstillers).2 Deze behandelen niet de ziekte van Gaucher zelf maar kunnen helpen om de gevolgen voor het lichaam te verminderen.2

Hoe wordt de ziekte van Gaucher overgeërfd?

1. Nagral A. Gaucher disease. J Clin exp hepatol 2014;4(1):37-50.
2. Mignot C, et al. handb Clin Neurol. 2013;113:1709-15.
Play Video
Bekijk een korte video over de oorzaken van de ziekte van Gaucher.
Play Video
In deze video vertellen patiënten met de ziekte van Gaucher hoe ze werden gediagnosticeerd.
Play Video
Wat zijn lysosomale stapelingsziekten?
Play Video
Ga naar het YouTube-kanaal Spotlight on Gaucher om informatieve video's en verhalen van patiënten en families met de ziekte van Gaucher te bekijken.
How is Gaucher disease diagnosed?
Symptoms Infographic
Download de brochure voor nuttige informatie over de ziekte van Gaucher.

The information on this website is intended only to provide knowledge of Gaucher disease health topics. This information should not be used in place of advice from your GP or other healthcare professional. If in doubt please contact your doctor for advice.

Focusonfabry.com is intended for an International and US audience and has been produced by Shire. The website has been developed in accordance with industry and legal standards to provide information for the general public about Hunter Syndrome health topics. Shire makes every reasonable effort to include accurate and current information. However, the information provided on the website is not exhaustive.

Download the Gaucher disease toolkit for helpful information and questions to discuss with your doctor.
Het overerven van de ziekte van Gaucher